Thumbnail for
Thumbnail for
Thumbnail for
Thumbnail for
1 / 4

Cosentino

Verwerkt als werkblad, vloertegel, tafelblad of douchewand, of buitenshuis in buitenkeukens en zelfs in zwembaden: de Spaanse steenspecialist Cosentino heeft met haar merken Silestone® minerale, Dekton® ultracompacte en Sensa® natuursteen oppervlakken een steenproduct voor iedere persoonlijke stijl en woonwens.

De materialen van Cosentino materialen vereeuwigen de schoonheid van natuursteen. De merken beschikken ieder over een eigen, unieke toegevoegde waarde. Naast kras-, vlek- en zuurbestendig heeft Silestone een zeer breed kleurenpalet, is Dekton hitte, vorst- en dooibestendig en is Sensa exotisch natuursteen dat nooit meer geïmpregneerd hoeft te worden. Kortom merken die mooi zijn en blijven.

De merken en kleuren van Cosentino zijn niet alleen bijzonder fijn, ze zijn ook milieuvriendelijk en verantwoord. Zo wordt Silestone® vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende HybriQ+®-technologie. Hierbij hergebruikt Cosentino 99% van het water uit de productieprocessen, 100% hernieuwbare elektrische energie en zijn er in de samenstelling minimaal 20% gerecyclede grondstoffen. Ook Dekton® is gedurende de hele levenscyclus CO2 neutraal, van de extractie van de grondstof en het gebruik van het product, tot het einde van de levensduur. Hiermee maakt Cosentino een duidelijk statement voor het milieu en het belang van duurzaamheid.

Meer dan mooi
Cosentino benadrukt het belang van een goed doordacht keuzeproces op het gebied van materialen voor ieder project. Naarmate we meer thuis vertoeven stellen we hogere eisen aan ons interieur, niet alleen in de aankleding en uitstraling maar ook in duurzaamheid en de maatschappelijke waarde van de merken die ons omringen. Dat maakt de merken meer dan alleen mooi.

In Nidum presenteert Cosentino een deel van zijn collectie in het Inspiratielab. Daarnaast zijn de oppervlakken toegepast in diverse ruimtes in Nidum en Ovum.