Thumbnail for
Thumbnail for
Thumbnail for
Thumbnail for
Thumbnail for
Thumbnail for
1 / 6

Cheminée Holland

Chéminee Holland is importeur van Planika haarden in Nederland. Planika is de wereldwijde marktleider in volautomatische bio-ethanolhaarden. Met meer dan 25 jaar ervaring in de haardenbranche beschikt Chéminee over een breed netwerk van dealers, waar je geadviseerd kunt worden over de bijzondere haarden en deze ook kunt aanschaffen. 

De bio-ethanolhaarden zijn uniek in zijn soort, door het creëren van vuur zonder geur, as en roet. Het is een klimaatneutrale en ecologische haard. Het concept zorgt voor een stijlvolle haard die sfeer én warmte geeft, zonder een vereist rookkanaal. Het design vuur is toe te passen in verschillende vormen, van inbouw tot losstaande haarden en tafelmodellen. En zijn veel maatwerkoplossingen mogelijk en dankzij de unieke samenwerking met partners in Nidum zijn er ook haarden leverbaar met natuursteen van Cosentino of afwerkingen van Veracious. 

De eco-haarden maken gebruik van Fanola bio-ethanol, een biologische ecobrandstof die is gemaakt van planten, zoals mais, tarwe en aardappelen. Ethanol staat bekend om haar lage uitstoot van kooldioxide bij verbranding en is vrij van verontreinigingen. De technologie verwarmt de ecobrandstof, waardoor ethanoldampen ontstaan die vervolgens worden verbrand. Het hele proces staat onder volledige controle van de microprocessor in de klimaatneutrale haard. Tijdens de verbranding komt er wat koolstofdioxide vrij, dat vervolgens door planten wordt opgenomen door middel van fotosynthese. Op deze manier is het circulaire proces rond en wordt 100% van de uitstoot gecompenseerd door planten die de CO2 opnemen. Hierdoor dragen de haarden niet bij aan de opwarming van de aarde. De bio-ethanol is leverbaar via Chéminee Holland en samen met hun dealers verzorgen zij de garantie en service van de haarden. 

Chéminee HoIland heeft een showroom op de vide in Nidum. Deze is te bereiken is via de showroom van Keijser&Co, waar ook diverse haarden van Chéminee zijn te zien.