WoonWeekend

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for WoonWeekend

Drie dagen lang staat Oktober Woonmaand centraal in het house of inspiration in Grave. Nidum laat je 14 tot en met 16 oktober kennismaken met de uiteenlopende partners, maar ook met kunst en design. Zet het weekend in je agenda en laat je ook onderdompelen in inspiratie!

In Nidum kun je je altijd laten inspireren op het gebied van interieur, lifestyle, kunst en design, maar tijdens Nidum WoonWeekend ervaar je net wat meer dan normaal. Er zijn diverse designers en kunstenaars aanwezig, om je bezoek een extra dimensie te geven.

Programma

Van vrijdag tot en met zondag zijn er diverse noviteiten te zien in Nidum en ontvang je styling- en interieuradvies van diverse special guests. Diverse partners van Nidum presenteren nieuwe collecties of hebben speciale aanbiedingen.

Caracterr Excellente gietvloeren introduceert de nieuwe Smooth consumentencollectie tijdens WoonWeekend. Deze collectie is opgebouwd uit 12 uitgebalanceerde kleuren, die elk in vier dessins leverbaar zijn, passend in elk interieur. Kies voor uitvoering in een uni kleur, een marmerlook dessin, een ton sur ton dessin of een vloer met de uitstraling van een cementgebonden gietvloer. 

Nidum Design Beds geeft je tijdens WoonWeekend een passend slaapadvies. Een goed matras is erg belangrijk. Terwijl je slaapt herstelt je lichaam van alle activiteiten van overdag. Een goede nachtrust en een gezonde houding zijn dus van essentieel belang. Toch zijn er veel mensen die in de ochtend wakker morgen met (lichte) lichamelijke klachten en geen idee hebben dat dit wellicht door het huidige matras komt. Heb jij regelmatig lichamelijke klachten na of tijdens het slapen? Of ben jij benieuwd of jouw matras aan vervanging toe is? Meld je dan aan voor slaapadvies tijdens WoonWeekend bij Nidum Design Beds via info@nidumdesignbeds.com

Nidum Wines presenteert hun nieuwe wijnklimaatkasten én verloot de mini klimaatkast voor 8 flessen onder de gasten die tijdens WoonWeekend aanwezig zijn en online een bestelling op de webshop plaatsen. Ook ontvangen zij een speciale aanbieding, die te vinden is in de kazemat van Nidum Wines.

Your Floor: Iedere klant die een BerryAlloc-vloer koopt met een minimumbedrag van 350 euro ontvangt 10% korting én gratis een fles reinigingsproduct.
De actie is geldig tussen 4 oktober en 30 november 2022. Nidum WoonWeekend bezoekers ontvangen via een flyer een unieke code waarmee deze korting kunnen claimen bij een BerryAlloc-winkelpunt naar keuze. Consumenten kunnen gratis 5 stalen aanvragen tijdens hun bezoek aan Nidum WoonWeekend
(alléén geldig voor bezoekers WoonWeekend).

Vrijdag

  • Marcelle Schiphorst van The Furnery helpt je met een persoonlijk interieuradvies voor je woning, zoals een keuken of een prachtige kast, of een persoonlijk meubelplan (vanaf 13.30 uur in de kazemat van The Furnery). 
  • Chantal Keizer van EST1966 laat haar nieuwste collectie zien, geeft uitleg over hoe deze is ontstaan en geeft interieuradvies over haar stoffen en behang op maat.
  • Kunstenares Noor Huige is aanwezig van 12.00 tot 18.00 uur en laat je kennis maken met haar werken. Ze neemt haar schildersezel mee waardoor je ziet hoe een werk tot stand komt. Je kunt deze dag ook enkele werken van haar kopen, waaronder originele kleinere schilderijen en handgeschilderde borden en schalen.

Zaterdag

  • Marcelle Schiphorst van The Furnery helpt je met een persoonlijk interieuradvies voor je woning, zoals een keuken of een prachtige kast, of een persoonlijk meubelplan (vanaf 13.30 uur in de kazemat van The Furnery). 
  • Pianometropool zorgt voor entertainment met live pianomuziek.
  • Chantal Keizer van EST1966 laat haar nieuwste collectie zien, geeft uitleg over hoe deze is ontstaan en geeft interieuradvies over haar stoffen en behang op maat.

Zondag

  • Marcelle Schiphorst van The Furnery helpt je met een persoonlijk interieuradvies voor je woning, zoals een keuken of een prachtige kast, of een persoonlijk meubelplan (vanaf 13.30 uur in de kazemat van The Furnery). 
  • Pianometropool zorgt voor entertainment met live pianomuziek.
  • NOX Studio is er om je stylingadvies te geven in het combineren van kleuren en accessoires in jouw interieur.

Noor Huige

Tijdens WoonWeekend zal Noor Huige op vrijdag 14 oktober in actie te zien zijn. Ze zet haar schildersezel in Nidum en zal ter plekke gaan schilderen, zodat je kunt zien hoe een kunstwerk tot stand komt en met welke materialen ze werkt. Ook neemt ze exclusief voor deze dag kleine unieke tekeningen in een lijst mee en handgeschilderde antieke borden die aan de muur kunnen worden gehangen. Deze zullen alleen tijdens WoonWeekend op vrijdag 14 oktober te koop zijn bij Nidum.

Interieuradvies op maat door Marcelle Schiphorst

Tijdens het woonweekend in Nidum staat interieurontwerpster Marcelle Schiphorst van The Furnery voor je klaar om jouw woonwensen af te stemmen op jouw interieurdroom. Zij helpt je met een persoonlijk interieuradvies, denk hierbij aan meubelmaatwerk voor je woning zoals een keuken of een prachtige kast, of een persoonlijk meubelplan. 

EST1966: advies over designstoffen

EST1966 by CHANTAL KEIZER is een Nederlands interieurmerk die met behulp van een groot plantenherbarium, gevonden vogelveren en handgeschilderde designs maakt. Hoge kwaliteit textielstoffen, kussens in diverse maten en collectie met wallpapers mixt zij weer met mooie unistoffen. Ze produceert alles in Nederland. Bij Nidum Store liggen de kussens in het bloemenatelier en in de showroom van Keijser&Co. Tijdens WoonWeekend zal Chantal Keizer op vrijdag en zaterdag haar nieuwste collectie laten zien en uitleg geven hoe deze is ontstaan en interieuradvies geven over haar stoffen en behang op maat. Speciale WoonWeekend aanbieding: 20% korting op een geselecteerd aantal kussens!

NOX Studio: Stylingadvies

Geef je meubels een stijlvolle uitstraling met de exclusieve kussens van NOX Studio. De kussens worden met de hand gemaakt, van hoogwaardige stoffen, door een gespecialiseerd atelier in Nederland. Door de kleine oplages en verschillende combinaties van prints en fringes zijn de kussens vrijwel uniek. NOX Studio is er op de zondag van WoonWeekend om je stylingadvies te geven in het combineren van kleuren en accessoires in jouw interieur.

Vonn Jansen

Vonn Jansen is een Nederlands designmerk, opgericht door Nick en Sophie Jansen. Tijdens het WoonWeekend is er een pop-up expo van hun bijzondere ontwerpen.

Volg ons ook op Instagram, Facebook en LinkedIn voor updates en nieuws over dit en andere evenementen. 

Kunst

Tijdens het WoonWeekend ervaar je kunst van Wendy Buiter, Contempera, Micky Hoogendijk, Noor Huige, Chris Tap en Carina Wagenaar. Enkele kunstenaars zullen ook aanwezig zijn om meer te vertellen over hun werken. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Restaurant Ovum

Maak je bezoek aan Nidum compleet met een lunch of diner bij Ovum. Het inpandige restaurant is binnen een jaar al vermeld in de Lekker 500 en de culinaire gids van Gault&Millau. We raden je aan om te reserveren, zodat je zeker bent van een tafel op de dag dat je naar Grave komt.

Plan je bezoek

Nidum is gevestigd in het monumentale Arsenaal in Grave. De entree is gratis en er zijn diverse parkeermogelijkheden. Bekijk ze hier.
Het house of inspiration is op 14 en 15 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur en tijdens de extra koopzondag op 16 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.

Nidum
House of inspiration
Sint Elisabethstraat 35
5361 HJ Grave