Home Nieuws & Inspiratie Terugblik Asperge de Bienvenue

Terugblik Asperge de Bienvenue

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for Terugblik Asperge de Bienvenue

Wij kijken terug op een succesvolle eerste editie van Asperge de Bienvenue. Op vrijdag 14 april werd het aspergeseizoen geopend tijdens een inspirerende en culinaire avond in Nidum en restaurant Ovum, in samenwerking sterrenkok René Brienen (Brienen aan de Maas*) en de partners van Nidum. 

Culinaire en inspirerende route

De gasten werden direct bij de ingang al ontvangen voor de inspirerende en culinaire route, met een heerlijke aspergespecialiteit die werd bereid op de design buitenkeuken van Nidum partner Hive Kitchens. Met een glaasje bubbels werd je door de kazematten geleid, waar je bij Grapelife werd voorzien van een heerlijke oester. Kunstenaar Micky Hoogendijk stond in de serre bij haar bronzen werken en vertelde de gasten meer over het verhaal achter haar serie The Ones. Bij Pianometropool en Cheminée werd je vanaf de grote vleugel verrast met een gevuld gouden ei en live pianomuziek, waarna de route boven verder liep.

Bij het inspiratielab stonden de koks klaar met een nori amuse en nadat je met de trap naar beneden ging kwam je in de vernieuwde showroom van Bogarden, waar je vanaf de gloednieuwe buitenkeuken van Borek een aspergesoepje ontving. Na deze inspirerende wandeling door het house of inspiration werden de gasten ontvangen op het terras van Ovum, waar de koks diverse heerlijkheden aan het bereiden waren. Vanaf The Big Green Eggs en de andere buitenkeuken van Hive Kitchens werd iedereen voorzien van de meest heerlijke gerechtjes. Ook hier verzorgde Pianometropool de live muziek en Cheminée de extra warmte, hoewel het zonnetje die dag heerlijk scheen.

Nadat iedereen van de heerlijke aspergespecialiteiten en mooie wijnen genoot én van een goed gesprek, de informele sfeer en de auto’s van DuParc in de binnentuin, was het tijd om plaats te nemen voor het diner. Ovum’s Sebastiaan Follong en René Brienen stuurden het team aan voor het bijzondere viergangendiner dat daarop volgde. Het hoofdgerecht met de stomende borden en het Ovum dessert met een dooier van aardbeien waren enkele hoogtepunten.

De ‘Smerig lekker’ tasjes van René Brienen, die aan het einde van de avond werden uitgedeeld, maakten de avond compleet. De goodiebag bevatte onder andere een setje asperges met een recept voor aspergesoep, zodat de beleving van deze unieke avond mee naar huis kon worden genomen en nogmaals ervaren. Op deze pagina vind je een fotogalerij van Asperge de Bienvenue, voor een herbeleving van een succesvolle avond.

Het succes van Asperge de Bienvenue is mogelijk gemaakt dankzij de inzet en aanwezigheid van René Brienen & friends, het team van Ovum, Micky Hoogendijk en de aanwezige Nidum partners.

Aankomende events

Hoewel we deze succesvolle editie graag herhalen in 2024, kijken we eerst uit naar de andere events die op de agenda staan dit jaar. Van Summer Vibes in Nidum Store tot Smaakvol Nidum in september; je vindt een overzicht van de diverse evenementen in Nidum en Ovum op deze pagina. Graag tot ziens bij het volgende inspirerende event in Grave!  

Fotografie: Dieuwertje – Meisje met de camera