Home Nieuws & Inspiratie Succesvolle opening Nidum

Succesvolle opening Nidum

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for Succesvolle opening Nidum

Na bijna twee jaar renoveren, verbouwen en vernieuwen was het op 27 november zo ver: de deuren van Nidum werden geopend. Tijdens een feestelijk openingsweekend op 27 en 28 november werden de eerste bezoekers verwelkomd om het house of inspiration te ervaren.

In 2019 hebben Aard Keijser en Lonneke van der Weyden het Arsenaal gekocht. Nadat de eerste werkzaamheden waren gestart in het begin van 2020, startte een uitvoerig proces om het vervallen monument volledig te renoveren. Sindsdien is er door onze verbouwingspartners hard gewerkt aan het opknappen van het complex. Tijdens dit traject is de ingang volledig vernieuwd en vervangen door een constructie van glas en staal. Een moderne entree die een mooi contrast vormt met het monumentale hoofdgebouw.

De laatste maanden voor de opening werden de shops en showrooms ingericht en de puntjes op de i gezet. En met succes, dankzij de inzet van alle partners en betrokken partijen. En gelukkig werd dat tijdens de openingsdagen ook bevestigd; de eerste reacties waren erg posities en enthousiast.

House of inspiration

Alle partners lieten zien dat Nidum echt een huis vol inspiratie is. Van het tuinmeubilair van Bogarden, de maatwerkmeubelen van Keijser&Co en bedden van Nidum Design Beds tot de verlichting van BY EVE, de akoestische lederen oplossingen van Alphenberg en het sanitair van Nidum Bath & More. Ook in het Architectenlab raakte men geïnspireerd van de producten van Your Floor, Your Walls, JAB Anstoetz, Plintenfabriek.nl, Sokkelfabriek.nl, Veracious, Orac, Airspot, Cosentino en Caracterr. In deze ruimte ervaarden bezoekers hoe alle materialen en kleuren hier samenkomen om zo alles perfect op elkaar af te stemmen.
In de kazematten vond men de karakteristieke ruimtes van AEQUINOX en SMIT&DORLAS, Nidum Wines en Studio De Overhaag.

De bezoekers konden kennismaken met de beleving die Nidum biedt, maar ook met de kunstenaars die er exposeren. Zo waren Micky Hoogendijk, Carina Wagenaar, Wendy Buiter, Chris Tap, Lucy Besson en Alexander Bobkin aanwezig, waardoor men zowel de kunst als de makers kon bewonderen.

Ook voor de innerlijke mens werd verzorgd. Gratis cocktails en mocktails bij Double Dutch, wijnproeven bij Nidum Wines, heerlijke koffiespecialiteiten van AEQUINOX en SMIT&DORLAS en Schmidt Zeevis serveerde verse oesters, bouillabaisse en kreeft.

Men kon het gevoel van Nidum mee naar huis nemen door een bezoek te brengen aan Nidum Store. Hier bevindt zich de Beauty Boutique van Babassu, waar de mooiste parfums en verzorgingsproducten worden verkocht. Naast luxe geurkaarsen, mooie sierkussens en bijzondere sieraden wordt ook servies, koffie en olie uit Ovum verkocht. Zo kan men thuis ook genieten van de producten die Nidum zo bijzonder maken. In het bloemenatelier vind je alles om je terras, balkon en serre aan te kleden met zijden bloemen en planten van Silk-ka, potten en vazen, geurkaarten van ONNO en sierkussens van EST1966 by CHANTAL KEIZER.

Ontspannen in Ovum

Na het opdoen van alle indrukken kon men een moment van rust nemen in Ovum, het restaurant van Nidum. Onze partners van OFYR maakten diverse specialiteiten klaar in de binnentuin. Onder het genot van een lunch of barbite met een drankje, luisterden de bezoekers naar de muzikale kwaliteiten van Jan Vayne en Marsha Malènko, die op een van de luxe vleugels van Pianometropool speelden.

Nidum Boetiekhotel

De volgende stap is Nidum Boetiekhotel. Naar verwachting zullen in het voorjaar van 2022 de zes kamers worden toegevoegd aan de beleving van Nidum. In een van de zes unieke kamers, allen ingericht door verschillende vooraanstaande Nederlandse interieurontwerpers, kom je tot rust in een inspirerende stijlvolle ruimte met monumentale details. De kamers zijn voorzien van producten van de partners in Nidum, waardoor ze ook fungeren als experience rooms. Mocht je niet overnachten in het boetiekhotel, dan kun je alsnog sfeerproeven en ervaren wat de kamers jou kunnen bieden.De exacte openingsdatum is op dit moment nog niet bekend. Volg Nidum en Nidum Boetiekhotel op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Fotografie: Noémi Sarpe