Home Nieuws & Inspiratie Nidum X Festival Interieur

Nidum X Festival Interieur

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for Nidum X Festival Interieur

Het derde lanceringsevent van Stylist! magazine vindt plaats in Nidum op vrijdag 24 juni. Het magazine voor de leden van BNS Crisp wordt dan gelanceerd in Grave met een inspirerend programma. Tijdens die vrijdag maak je kennis met de partners van ons house of inspiration én is er een inspirerend programma. Let op: om deel te nemen aan het programma dien je je aan te melden bij BNS Crisp.

Meld je aan voor het programma

Op 24 juni heeft BNS Crisp samen met Nidum een inspirerend programma, dat speciaal is ontwikkeld voor interieurprofessionals. Zij kunnen zich via de website hiervoor aanmelden (of de benodigde informatie vinden). Nidum is die dag voor iedereen geopend, maar deelname aan het programma is alleen mogelijk op aanmelding. Zonder aanmelding kun je wel kennismaken met de shops en showrooms van Nidum en de gasten Janice Jill, FAMA FERRO, Wendy Buiter en Chantal Keizer. Iedereen is die dag dus van harte welkom in het house of inspiration!

Programma (onder voorbehoud)

09:30 Ontvangst met koffie of thee 

10:00 Welkom 

10:30 Talk: Groentrends 22/24 door Judith Klute, Art Director Floramedia
Tijdens de coronacrisis vonden miljoenen mensen de weg terug naar de natuur. We zijn weer volop in contact met de waarde van groen en wat het voor ons kan betekenen. Judith Klute, trendwatcher en art director bij Floramedia, is voortdurend op zoek naar de verbinding tussen planten en onze directe leefomgeving. Zij is een expert in het vinden en vertalen van trends naar concepten voor de groene sector en inspireert om creatiever naar merken en producten te kijken. 

11:15 Pauze met koffie of thee 

11.30 Inspiratieroute Nidum, het verkennen en ontdekken van alle partners en mogelijkheden van het House of Inspiration, waaronder een rondleiding langs de toepassingen van Cosentino door Floris Driessen. 
Als toonaangevend bedrijf bedenkt en ontwikkelt Cosentino samen met klanten en partners inspirerende designoplossingen. De duurzame materialen die de schoonheid van natuursteen vereeuwigen zijn ideaal voor unieke omgevingen en de creatie van bijzondere designs, zowel voor thuis als in openbare ruimtes. In Nidum presenteert Cosentino’s collectie in het Architectenlab. Daarnaast zijn er diverse materialen van de Spaanse steenproducent toegepast in Nidum, Nidum Store en restaurant Ovum. Floris laat deze toepassingen zien en vertelt meer over de eigenschappen van de verschillende oppervlakken.

12:00 Nidum x Festival Interieur lunch (aanmelden via de website van BNS Crisp)

13.00 Inspiratieroute Nidum, het verkennen en ontdekken van alle partners en mogelijkheden van het House of Inspiration
Maak kennis met de partners van Nidum en de vele mogelijkheden die het House of Inspiration biedt. Alle shops en showrooms zijn vooraanstaande merken op het gebied van lifestyle, interieur, design en kunst.

13.45 Talk: Wendy Buiter neemt je mee in het succes van haar vrouwenportretten en hoe zij daar mode en stijl in verwerkt 

14.10 Interieurarchitect Feran Thomassen vertelt over zijn winnende ontwerp voor het Hard Rock Hotel Amsterdam en zijn hotelkamer in Nidum Boetiekhotel. 
Interieurarchitect Feran Thomassen ontwierp het interieur van het eerste Hard Rock Hotel van Nederland. Afgelopen maart won dit hotel de Entree Award voor Best New Hotel 100+ Rooms. Muziek was de rode draad in het ontwerp, waarbij traditioneel en modern gecombineerd werden. Feran heeft allerlei zakelijke interieur projecten en meerdere hotelinterieurs op zijn naam staan en dit jaar komt daar ook een design kamer bij in Nidum Boetiekhotel. Op 24 juni vertelt hij over zijn werk en ontwerp voor de gloednieuwe kamer in Nidum.

14.30 Workshop: hoe style je een bloemdecoratie op de enige juiste manier? Door studenten Joëlle en Avalon van de opleiding Bloem, Groen en Styling aan het Curio.

15.15 Afsluiten + drankje 

Maak kennis met Nidum en haar inspirerende gasten

Tijdens Nidum X Festival Interieur heb je de gelegenheid om te kennis te maken met de partners van Nidum tijdens de inspiratieroute van Nidum en Ovum. Ook zijn er bijzondere gasten, die je tijdens elevator pitches meer vertellen over hun werk.

Junoon – kleurrijk handgemaakt keramiek

Keramist Janice Jill heeft van haar passie haar werk gemaakt. De tijd dat zij in India werkte is nog steeds terug te zien in de kleuren en vormen die zij toepast in haar keramieken kleurrijke werken. In haar Junoon studio in Scheveningen maakt Janice haar voorraadpotten, kandelaars, wandhaken, schalen en lampen. Ieder stuk maakt ze volledig met de hand. Op 24 juni kun je kennis maken met Janice en haar werken, die zij exposeert in de serre.

Roemer Pasman – Aushin en FAMA FERRO

FAMA FERRO, opgericht in 2021, is een in Amsterdam gevestigde interieurstudio die met de nadruk op duurzame materialen, kwaliteit meubels ontwerpt en maakt. De jonge studio streeft naar comfort en duurzaamheid in de vorm van tijdloze meubelstukken die een leven lang meegaan. De Aushin, het eerste ontwerp van FAMA FERRO, is vervaardigd uit staal, notenhout en Nappa leer. De afritsbare lederen zittingen kunnen gemakkelijk vervangen worden om de levensduur van het meubelstuk eindeloos te verlengen. Op 24 juni is Roemer Pasman aanwezig tijdens Nidum X Festival Interieur om meer te vertellen over de Aushin en FAMA FERRO.

Chantal Keizer – Sierkussens met handgeschilderde dessins

De sierkussens van EST1966 onderscheiden zich door de luxe stoffen, handgeschilderde prints en wallpapers die verbonden zijn met de natuur. Chantal Keizer bekijkt de details van planten en bloemen met een vergrootglas, waardoor de meest unieke kleuren en dessins ontstaan. Haar laatste collectie bevat “gevonden vogelveren” die weer mooi mixen en matchen met de Botanic en handgeschilderde designs. In Nidum Store, waar de indoor- en outdoorkussens ook te koop zijn, vertelt Chantal Keizer graag meer over de dessins en haar collectie, zo ook tijdens Nidum X Festival Interieur.

Wendy Buiter – haar kunstwerken en succes

Verleidelijk, levendig en herkenbaar, de kunstwerken van hedendaagse kunstenares Wendy Buiter zijn een reflectie van elegante, tijdloze glamour. Geïnspireerd op de laatste mode en vanuit haar achtergrond als visagist, schildert Wendy modieuze, zelfverzekerde vrouwen. Haar handgemaakte kunst vindt zijn thuis in publicaties en kunstcollecties over de hele wereld. Daarom communiceert ze in het Engels, zowel op Wendy’s website en in haar eind 2020 uitgegeven boek ‘Becoming a succesfull selling artist’. Tijdens Nidum X Festival Interieur vertelt Wendy meer over haar werk en het succes dat zij in korte tijd heeft weten te behalen met haar portretten. 

Plan je bezoek

Nidum is gevestigd in het monumentale Arsenaal in Grave.
Bekijk hier de parkeermogelijkheden.

Nidum
House of inspiration
Sint Elisabethstraat 35
5361 HJ Grave