Home Nieuws & Inspiratie De levensgrote medaillons van Carina Wagenaar

De levensgrote medaillons van Carina Wagenaar

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for De levensgrote medaillons van Carina Wagenaar

Kunst speelt een grote rol in Nidum. De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en kunnen dus door alle bezoekers worden bewonderd. Dit zal zeker gebeuren bij de levensgrote medaillons van Carina Wagenaar. Carina introduceerde deze bijzondere medallion kunstwerken met een geheel eigen stijl. In elk uniek werk dat ze creeërt is haar visie over het belang van details terug te vinden. De vorm van het medaillon is vanuit de historie gelinkt aan een manier om waardevolle en persoonlijke dingen te kunnen bewaren. Ze vertaalt informatie in een nieuwe 3D-wereld achter halfrond acrylglas.

Carina studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar levensgrote medaillons zijn intrigerende objecten. Deze unieke kunstwerken zijn geïnspireerd op cameeën, kleine medaillons, kant, relikwieën en verhalende symboliek. Uitingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in de wereld worden door haar in deze grote werken vertaald. Al onze overvloed aan objecten fungeren als grondstoffen voor een nieuw gedetailleerd verhaal achter half bol acryl glas.

Als je goed kijkt naar de inhoud van de medaillons kom je in een nieuwe wereld terecht. Deze moderne cameeën ontstaan door gebruik te maken van alle overvloed die we op deze aarde hebben. Met het oog op duurzaamheid is het voor haar erg belangrijk om vanuit deze overvloed opnieuw te creëren.

De medallion kunstwerken zijn opgebouwd uit allerlei bekende en minder bekende objecten. Verhalen vertellen, nieuwe werelden creëren en mensen verwonderen is iets wat Carina graag doet. Binnen haar werken verenigt ze nostalgische gevoelens met zowel klassieke als moderne, speelse en stoere elementen.

Zo vertaalt zij op haar eigen wijze een serie over menselijke processen, maar ook tijdsgeest en historie zijn onderwerpen waarmee zij graag werkt. Door haar vertaling nodigt ze uit om goed te kijken, in- en uit- te zoomen en alle details in je op te nemen waardoor er een (nieuwe) wereld voor je open gaat.

Haar werk wordt internationaal zeer gewaardeerd en zijn de afgelopen jaren te zien geweest in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai, Antwerpen en op verschillende plekken in Nederland. Vanaf 27 november zijn de werken van Carina ook in Nidum te bekijken.