Home Nieuws & Inspiratie Christmas at Nidum

Christmas at Nidum

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for Christmas at Nidum

In het weekend van 17 en 18 december laat je de inspiratie van Nidum op je inwerken in een gezellige kerstsfeer. Met de diverse special guests wordt het een weekend waarmee je al in de stemming komt voor de aankomende feestdagen.

In Nidum kun je je altijd laten inspireren op het gebied van interieur, lifestyle, kunst en design, maar tijdens Nidum WoonWeekend ervaar je net wat meer dan normaal. Er zijn diverse designers en kunstenaars aanwezig, om je bezoek een extra dimensie te geven.

Programma

Op zaterdag en zondag zijn er diverse special guests aanwezig. Verschillende partners van Nidum presenteren nieuwe collecties, waar je deze dagen kennis mee kunt maken.

Zaterdag

 • BY EVE Light Design presenteert haar nieuwe collectie verlichting.
 • Bubbelproeverij bij Grapelife.
 • Keijser&Co presenteert haar nieuwe karpettencollectie: Keijser&Co Carpets.
 • Gratis glühwein bij Bogarden Buitenmeubilair.
 • Pop-up van CarlieV in Nidum Store met de Donut Bar, waar je ook (extra) gaatjes kan laten schieten.
 • Studio Roov pop-up met unieke gepersonaliseerde fashion!
 • Quick manicure met nail art of single color van Nellies.
 • NOX Studio is er om je stylingadvies te geven in het combineren van kleuren en accessoires in jouw interieur. Schrijf je in via info@noxstudiointeriors.nl.
 • Luxe maatwerkspeeltafels van Zeline.
 • Kunstenaar Chris Tap toont diverse werken én werkt live aan een nieuw beeld.

Zondag

 • BY EVE Light Design presenteert haar nieuwe collectie verlichting.
 • Bubbelproeverij bij Grapelife.
 • Hapje van de buitenkeuken van HIVE kitchens.
 • Keijser&Co presenteert haar nieuwe karpettencollectie: Keijser&Co Carpets.
 • Gratis glühwein bij Bogarden.
 • Pop-up van CarlieV in Nidum Store met de Donut Bar, waar je ook (extra) gaatjes kan laten schieten.
 • Studio Roov pop-up met unieke gepersonaliseerde fashion!
 • Proeverij van The Collectie met Mill&Mortar.
 • Luxe maatwerkspeeltafels van Zeline.
 • Kunstenaar Chris Tap toont diverse werken én werkt live aan een nieuw beeld.
Afbeelding

Plan je bezoek

Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen aan Christmas at Nidum op 17 en 18 december! Het belooft een gezellig en sfeervol weekend te worden samen met de special guests. Hieronder vind je meer informatie over de activiteiten uit het programma.

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over Christmas at Nidum.

Van Parijs naar Grave: de nieuwe collectie van BY EVE Light Design

De nieuwe collectie verlichting van BY EVE Light Design werd eerder gepresenteerd tijdens Maison & Objet in Parijs, maar zal nu te zien zijn in ons house of inspiration in Grave. De collectie bevat verrassende nieuwe eyecatchers die onder de naam “BY EVE Black Label” worden geïntroduceerd.

Bubbelproeverij in de kazemat van Grapelife

In de laatste kazemat bevindt zich het wijndomein van Grapelife (Nidum Wines). Zij laten je tijdens Christmas at Nidum kennismaken met diverse bubbels, waaronder een champagne en enkele mousserende wijnen. Je kunt ter plaatse ook je favoriete bubbel aanschaffen én ze bieden diverse kerst- en geschenkpakketten aan. Vergeet dus niet om ook een bezoekje te brengen aan de kazematten!

Genieten dankzij de buitenkeuken van HIVE kitchens

HIVE kitchens stond onlangs nog op de Masters EXPO, maar tijdens Christmas at Nidum kun je deze luxe buitenkeuken zelf ervaren in Grave. Op zondag 18 februari serveren zij een hapje van hun unieke designkeuken. Mark en Jelle zijn zelf ook aanwezig en vertellen je graag meer over hun concept en de vele mogelijkheden van HIVE kitchens.

Keijser&Co presents: Keijser&Co Carpets

Het interieurmerk Keijser&Co presenteert tijdens Christmas at Nidum hun eerste eigen karpettencollectie: Keijser&Co Carpets. De collectie bevat, net als de meubelcollectie, diverse maatwerkmogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn afmetingen en randafwerkingen naar keuze. De collectie bevat karpetten van verschillende vormen, uitstralingen en materialen, van scheerwol tot sisal. In de showroom van Keijser&Co vind je enkele voorbeelden en er zijn ook stalenboeken die je kennis laten maken met de mogelijkheden.  

CarlieV Donut Bar

In Nidum Store vind je tijdens Christmas at Nidum de CarlieV Donut Bar! De oorbellen van dit merk zijn perfect voor iedere outfit. Je combineert een van de drie maten oorringen met de gekleurde hangers, de donuts. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, maten, vormen én combinaties, want je kunt een kleine donut combineren met een grote, maar ook voor een andere hanger aan ieder oor. CarlieV is al vanaf het begin te koop bij de boetiekwinkel van Nidum, en nu doen ze een weekend lang een speciale pop-up, met gratis donuts, drankjes én bij aankoop van een CarlieV product ontvang je een goodiebag! Je kunt die dagen zelfs een (extra) gaatje laten schieten. Ear-candy die je niet mag missen!  

Fashion pop-up van Studio Roov

Studio ROOV personaliseert tijdens Christmas at Nidum hun unieke kledingstukken. De dames nemen hun borduurmachine mee, waardoor je hun bijzondere colberts kunt laten voorzien van je initialen. Zo heb je een origineel jasje met een bijzonder detail.

Mooie nagels met nail art van Nellies

Laat je nagels in stijl lakken bij Nellies! Speciaal voor Christmas at Nidum verzorgt zij een quick manicure met nail art of een single color. Je hebt de keuze uit verschillende designs en kleuren. Vreneli van Nellies is er op zaterdag 17 december van 12.00 tot 18.00 uur om je te voorzien van leuke nailart. Dus kom langs en ga met mooie verzorgde nagels weer naar huis!

NOX Studio: Stylingadvies

Geef je meubels een stijlvolle uitstraling met de exclusieve kussens van NOX Studio. De kussens worden met de hand gemaakt, van hoogwaardige stoffen, door een gespecialiseerd atelier in Nederland. Door de kleine oplages en verschillende combinaties van prints en fringes zijn de kussens vrijwel uniek. NOX Studio is er op zaterdag 17 december van 12.00 tot 16.00 uur om je stylingadvies te geven in het combineren van kleuren en accessoires in jouw interieur. Schrijf je hiervoor in via info@noxstudiointeriors.nl.

Ervaar de maatwerkspeeltafels van Zeline

Tijdens Christmas at Nidum ervaar je als een van de eersten de bijzondere maatwerkspeeltafels van Zeline. Zij tonen in Nidum een design voetbal- en tafeltennistafel. Indoor tafeltennistafel Faspendezza Dada is een vaste tafeltennistafel, die ook ideaal is om aan te zitten en of te werken. Het model is gemaakt in Italië en het ontwerp is van Basaglia + Rota Nodari. De Derby-voetbaltafel loopt voorop in de ontwikkeling van exclusieve speeltafels met een glazen blad. Hij is gemaakt in Italië, naar het ontwerp van IMPATIA R&D. Kom op 17 en 18 december deze luxe speeltafels bekijken in het house of inspiration!

De levensechte beelden van Chris Tap

Chris Tap houdt van krachtige dieren die karakter uitstralen. Hij beeldhouwt, giet en polijst ze tot prachtige poses. Dieren met een sterke uitstraling, zoals de jaguar en de leeuw, zijn zijn kenmerk. De sculpturen van Chris zijn te zien in bekende galerieën, luxe huizen en in de vorm van awards. Voor het Nederlands Elftal creëerde hij een levensgrote oranje leeuw. Tijdens Christmas at Nidum maak je kennis met deze unieke werken en de maker van de beelden.

Kunst

Tijdens Christmas at Nidum maak je ook kennis met de kunst van Wendy Buiter, Contempera, Micky Hoogendijk, Noor Huige en Carina Wagenaar. Chris Tap is een van de aanwezige kunstenaars dat weekend, hij werkt live aan een van zijn nieuwe beelden op de eerste verdieping.

Restaurant Ovum

Maak je bezoek aan Nidum compleet met een lunch of diner bij Ovum. Het inpandige restaurant is sinds de opening in 2021 al twee keer vermeld in de Lekker 500 en de culinaire gids van Gault&Millau. We raden je aan om te reserveren, zodat je zeker bent van een tafel op de dag dat je naar Grave komt.

Plan je bezoek

Nidum is gevestigd in het monumentale Arsenaal in Grave. De entree is gratis en er zijn diverse parkeermogelijkheden. Bekijk ze hier.
Het house of inspiration is op 17 december geopend van 10.00 tot 18.00 uur en tijdens de extra koopzondag op 18 december van 12.00 tot 18.00 uur.

Nidum
House of inspiration
Sint Elisabethstraat 35
5361 HJ Grave