Home Nieuws & Inspiratie Asperge de Bienvenue

Asperge de Bienvenue

Foto van nidum
nidum
Thumbnail for Asperge de Bienvenue

Op vrijdag 14 april wordt op unieke wijze het aspergeseizoen geopend door Nidum en restaurant Ovum! Op deze avond vindt een bijzondere samenwerking plaats met de ambassadeur van de asperge: chef-kok René Brienen (Brienen aan de Maas*). 

Culinaire en inspirerende avond

Asperge de Bienvenue is een exclusief event dat in het teken staat van genieten en ontmoeten. Je wordt vanaf 16.00 uur in stijl ontvangen voor een inspirerende en culinaire tour door Nidum, het house of inspiration. Je maakt tijdens deze tour kennis met de verschillende partners, waarbij er diverse aspergespecialiteiten worden geserveerd.

Unieke avond met sterrenkok René Brienen

Tijdens de wandeling door Nidum worden er door ons culinaire team veel bijzondere en zeer exclusieve aspergespecialiteiten aangeboden. Je vervolgt de route terwijl je geniet van de muzikale acts en de presentatie van Micky Hoogendijk. De kunstenaar exposeert diverse werken in Nidum, waaronder haar fotografische kunst en bronzen beelden. 

Aan tafel gaan we verder met de culinaire beleving waar de hoofdrol is weggelegd voor de asperge. Terwijl er wordt genoten van het witte goud wordt de avond aangevuld met divers entertainment.

Asperge de Bienvenue is samengesteld door Ovum’s chef-kok Sebastiaan en onze special guest René Brienen.

Reserveer voor dit unieke event

De kosten voor deze unieke avond zijn 225 euro per persoon. Deze prijs is inclusief het diner, alle consumpties en btw. Bedrijven zijn van harte welkom met collega’s of relaties. Bij afname van een tafel kun je je gasten namens je bedrijf ontvangen. Er zijn tafels voor vier, zes of acht personen. Ook andere aantallen zijn uiteraard mogelijk, door reserveringen te combineren aan een tafel. Je maakt dan onder het genot van het bijzondere diner kennis met je tafelgenoten van die avond.

Ervaar deze inspirerende en culinaire avond in Grave en reserveer via events@nidum.nl.

René Brienen

René Brienen begon bij het met een ster bekroonde Château Neercanne, onder leiding van Hans Snijders. In Overloon heeft hij met restaurant Onder de Boompjes in 1999 zijn Michelinster behaald en tot op de dag van vandaag weten te behouden. Sinds 2005 is hij gevestigd in Well met Brienen aan de Maas*. Het restaurant ligt op een prachtige plek aan de Maas en wordt geleid door René en zijn vrouw Marja. De menukaart is vrij klassiek, maar wel met een knipoog naar de nieuwe wereldkeuken. Waar ze echt om bekendstaan zijn de asperges, mede dankzij de ligging midden in het historische aspergegebied. René is lid van Patrons de Cuisiniers en sinds 1993 SVH Meesterchef. 

Sebastiaan Follong

Sebastiaan Follong is de chef-kok van restaurant Ovum. Hij won het NK Jonge Koks en werkte in diverse sterrenrestaurants, zoals De Leest en FG. Samen met zijn team creëert Sebastiaan een culinaire beleving. Sinds de opening in augustus 2021 heeft hij met zijn jonge team Ovum al goed op de kaart gezet. Binnen enkele maanden na de opening stond er een vermelding in de Lekker 500 en in februari volgde er een notering in de culinaire lijst van Gault & Millau met 14 punten. In 2022 werden beide vermeldingen behouden én werd hij door Foodreporter verkozen tot New Chef on the Block

Micky Hoogendijk

Zowel in haar fotografie als in haar beelden laat kunstenaar Micky Hoogendijk twee aspecten zien die voor haar belangrijk zijn: kracht en kwetsbaarheid. Van haar eerste foto’s uit 2012 tot haar laatste serie The Meetings of the Waters alsook in haar sculpturen The Ones, weet Hoogendijk deze twee uitersten onlosmakelijk met elkaar te verbinden. Met haar werk vertelt zij over de keuzes die het leven haar geeft: Ga ik door of breek ik? Sta ik stil of ga ik verder? Hoogendijk kiest ervoor het leven te vieren, met al haar kracht en in al haar kwetsbaarheid. Vreugde en pijn zet zij om in eigentijdse en tijdloze beelden.

Asperge de Bienvenue

Ervaar hét inspirerende en culinaire event in het house of inspiration en reserveer nu je kaarten.

Tijd: 16.00 – 22.30 uur
Ontvangst: Nidum, Sint Elisabethstraat 35 in Grave
Dresscode: feestelijk
Reserveren: via events@nidum.nl

Afbeelding

Plan je bezoek

Nidum is gevestigd in het monumentale Arsenaal in Grave.
Bekijk hier de parkeermogelijkheden.

Nidum
House of inspiration
Sint Elisabethstraat 35
5361 HJ Grave